Parijs

Parijs is niet alleen de hoofdstad van Frankrijk, maar ook meest romantische hoofdstad ter wereld. De stad van de liefde herbergt talloze bezienswaardigheden die een trip zeer aantrekkelijk maken voor toeristen. Bovendien is het ook een belangrijke modestad. Gedurende het jaar door worden er in Parijs talloze modeshows gelopen van toonaangevende modemerken. Wil je goedkoop naar Parijs? Bekijk dan de all inclusive Frankrijk vakanties.

Shoppen in Parijs

Op talloze plekken in de stad kun je uitgebreid en zeer divers shoppen. Het is de stad van de luxe winkels en de chique warenhuizen. Dure winkelstraten in Parijs zijn bijvoorbeeld Avenue Montaigne of de Champs-Élysées. Wil je niet al te luxe shoppen? Winkel dan in wijk le Marais. Shoppen met allemaal Parijzenaren om je heen? Rue de Rennes is dan de plek waar je absoluut moet zijn.

De mooiste bezienswaardigheden in Parijs

Wie aan Parijs denkt, ziet over het algemeen al snel de Eiffeltoren voor zich. Parijs heeft echter nog veel meer te bieden. Denk aan de Notre Dame of de wijk Montmartre die gelegen is op een heuvel in de stad. Basilique du Sacré-Coeur is hier een grote trekpleister. In deze kerk is een grote afbeelding van Jezus te vinden die volledig bestaat uit mozaïek. Tot rust komen doe je door een wandeling te maken langs de Seine.

Vervoer naar Parijs

Met Transavia, KLM en Air France vlieg je in vijf kwartier vanuit Nederland naar de hoofdstad van Frankrijk. Een andere snelle manier om in Parijs te komen, is met de Thalys. Deze snelheidstrein brengt je in ruim 4 uur in hartje Parijs. Een treinticket dien je vooraf online te reserveren. Een georganiseerde busreis of met de auto naar Parijs afreizen is eveneens mogelijk. Houd er rekening mee dat het centrum van Parijs altijd razend druk is.

Overnachten in de stad

Als je wilt overnachten in Parijs, dan heb je de keuze uit diverse opties. Er zijn ongelofelijk veel hotels te vinden in de hoofdstad van Frankrijk. Dit varieert van spotgoedkoop tot zeer luxe. De hotels buiten het centrum zijn over het algemeen goedkoper dan de hotels in het centrum van de stad. Een goedkoper alternatief voor een overnachtingsplek is bijvoorbeeld een youth hostel.

Welke overnachtingsaccommodatie je ook kiest, je bent altijd verzekerd van een prettig verblijf in Parijs. De stad heeft zoveel te bieden dat je altijd met een voldaan gevoel huiswaarts keert.