Wintersport in Frankrijk

Wintersport in Oostenrijk of Zwitserland is voor veel vakantiegangers de normaalste zaak van de wereld. Toch is juist een land als Frankrijk ook erg aantrekkelijk voor een wintersportvakantie. Frankrijk heeft dit te danken aan de vele aaneengesloten skigebieden. Wist je trouwens dat de skigebieden in Frankrijk een stuk hoger liggen dan bijvoorbeeld in Oostenrijk? Zeker na de Tweede Wereldoorlog werd Frankrijk steeds populairder als wintersportbestemming en dat is niet voor niets.

Wat zijn interessante wintersportgebieden?

Wintersporten in Frankrijk wordt veelal gedaan in de Franse Alpen. Vanwege de hoge ligging ben je vrijwel altijd verzekerd van sneeuw. Uitgestrekte skigebieden waar je je zeker op je gemak zult voelen, zijn bijvoorbeeld Chamonix, Les Deux Alpes en Les Trois Valleés. Hier kun je naar hartenlust genieten van een skivakantie in Frankrijk.

Welke plaatsen mag je niet missen?

Val Thorens

Val Thorens

Chamonix en Megève zijn wintersportplaatsen van het eerste uur. Vooral voor 1950 waren deze plaatsen ongekend populair onder wintersportliefhebbers. Een drukbezochte wintersportplaats vandaag de dag is Morzine. Deze plaats ligt op een hoogte tussen de 1000 en 2460 meter. Een van de hoogste skiplaatsen in de Franse Alpen is Val Thorens. Hier kun je op een hoogte van zo’n 3200 meter skiën.

Wintersporten met een Nederlands tintje

Vind je het prettig om je wintersportvakantie door te brengen in skidorpen waar veelal Nederlands wordt gesproken? Overweeg dan zeker om eens je vakantie door te brengen in dorpen zoals Val Thorens, Les Deux Alpes en Tignes. Vooral de après-skibarren na het wintersporten zelf zijn hier ongekend populair. Zeker als je jong bent, is dit een absolute aanrader.

Tips voor een skivakantie in Frankrijk

Ga je op wintersportvakantie naar Frankrijk? Zorg dan dat je goed voorbereid de weg op gaat. Een gevarendriehoek en veiligheidsvest zijn voor een bestuurder van de auto verplicht. Zorg dat je deze altijd bij je hebt. Verder is op veel bergpassen het gebruik van sneeuwkettingen verplicht. Met sneeuwkettingen mag je maximaal 50 kilometer per uur rijden. Hoewel winterbanden niet verplicht zijn, is het slim hier toch gebruik van te maken.

Een wintersport in Frankrijk belooft een ongekende ervaring te worden. Er is volop keuze uit diverse skigebieden waardoor je verzekerd bent van fantastische herinneringen in de Franse sneeuw!