Lyon

Lyon is een stad gelegen in het oosten van Frankrijk. Op deze plek komen de rivieren de Rhône en de Saône samen. De stad is uitstekend geschikt voor een onvergetelijke stedentrip. Er is namelijk altijd wel iets te beleven en bovendien heeft de stad een rijke geschiedenis. Lyon was namelijk een belangrijke stad in het Romeinse tijdperk. Het is een stad waar je het zeker naar je zin zult hebben.

Shoppen in Lyon

Ben je dol op shoppen? Lyon heeft een aantal leuke winkelstraten waar je uitstekend kunt winkelen. De populairste plek om te shoppen is Presqu’île. Je vindt hier de bekende winkelstraat Rue de la République waar je terecht kunt bij diverse warenhuizen en winkelcentra. Een andere plek in Lyon waar je naar hartenlust kunt shoppen is Rue Victor Hugo. Breng ook zeker een bezoek aan Atelier de Soierie. Lyon staat namelijk bekend om haar zijde en al sinds de zestiende eeuw wordt op deze plek prachtige zijde geproduceerd.

De mooiste bezienswaardigheden van Lyon

De Notre-Dame de Fourvière is een schitterende basiliek die je gewoon niet over het hoofd kunt zien. Dit heeft de basiliek mede te danken aan de prominente plek in de stad. Dat geldt ook voor het theater van Lugdunum waar tijdens de Romeinse tijd veelal muzikale optredens werden gegeven. Houd je van wandelen? Breng dan zeker een bezoek aan Parc de la Tête d’Or.

Hoewel het niet echt een bezienswaardigheid is, is het jaarlijkse lichtjesfeest in december een bijzondere belevenis om mee te maken. De stad staat dan 4 dagen geheel in het teken van lichtjes. Tijdens dit Fête des Lumières is de gehele stad omgetoverd tot een stad van allemaal kleine lichtjes.

Hoe kom je in Lyon?

Vanuit Amsterdam boek je gemakkelijk en snel een rechtstreekse vlucht naar Lyon. Dit kan onder andere met KLM en Air France. Met de auto Lyon bezoeken behoort ook tot de opties, alleen dien je wel rekening te houden met het feit dat Lyon een belangrijk verkeersknooppunt is in Frankrijk.

Waar kun je overnachten?

Overnachten in Lyon kan op verschillende manieren. Er zijn volop hotels in en rondom de stad te vinden. Er zijn echter ook goedkopere alternatieven, waaronder het boeken van een youth hostel of bed & breakfast. Er is in ieder geval voldoende plek in Lyon voor een comfortabele overnachting!