Nice

Nice is een grote toeristische trekpleister en heeft dit mede te danken aan de ligging bij de Middellandse Zee. Nice is dan ook een prachtige plek aan de Côte d’Azur. Een verblijf in Nice is dan ook een waar genot. Je kunt volop shoppen, bezienswaardigheden bekijken of genieten van het uitzicht over de Middellandse Zee.

Shoppen in Nice

De belangrijkste winkelstraat in Nice is ongetwijfeld Avenue Jean Médecin. Je vindt hier talloze bekende winkelketens. Koop je graag souvenirs? Dan kun je het beste een bezoek brengen aan de oude binnenstad. Hier tref je tevens diverse boetiekjes aan met handgemaakte producten.

De mooiste bezienswaardigheden van Nice

De top bezienswaardigheid in Nice is ongetwijfeld Port Lympia. Deze mondaine haven neemt een belangrijke plek in. Vooral de luxueuze jachten in de haven doen je voortdurend versteld staan. Waar je ook kijkt, overal wordt je omgeven door pracht en praal. Promenade des Anglais is eveneens een populaire attractie in de stad. Zeker tijdens de drukke zomermaanden wordt er volop gelopen over de Promenade des Anglais. Vanaf Parque de la Colline du Château, een heuvel boven de stad, geniet je van een schitterend uitzicht over de omgeving.

Hoe kom je in Nice?

Er zijn diverse mogelijkheden om rechtstreeks naar Nice te vliegen. Dit kan onder andere met de airlines KLM, EasyJet, Transavia en Air France. In slechts 2 uur vliegen kom je aan op het vliegveld van Nice en reis je verder door naar het centrum. In de stad zelf is het openbaar vervoer uitstekend geregeld. Je komt dus altijd gemakkelijk van A naar B. Je kunt ook met de auto gaan of de trein pakken.

Waar boek je een overnachting?

In Nice zijn talloze luxe hotels te boeken waar je kunt overnachten. Ook goedkopere hotels zijn eenvoudig online te reserveren. Als je het goedkoper wilt aanpakken, kun je natuurlijk ook aan een youth hostel denken of een kamer bij een bed & breakfast boeken. Een appartement huren behoort eveneens tot de opties. Er is dus altijd genoeg keuze om er een geslaagde trip en overnachting van te maken in Nice!