Vliegen naar Frankrijk

Een vliegticket boeken naar Frankrijk, wie wil dat nu niet? Frankrijk is het land van de Côte d’Azur, de lavendelvelden van de Provence en de eindeloze wijngaarden van de Provence. Frankrijk staat bovendien bekend vanwege een diversiteit aan steden waar je zeker eens geweest moet zijn. Wat zijn de belangrijkste steden waar je naartoe kunt vliegen, welke vliegvelden zijn er en hoe kun je het beste vliegen?

Vliegen naar Parijs – De romantische hoofdstad

De bekendste stad van Frankrijk is ongetwijfeld Parijs. Het is de liefdeshoofdstad van Europa, maar misschien ook wel van de gehele wereld. Miljoenen toeristen overspoelen jaarlijks de hoofdstad van Frankrijk om te wandelen langs de Seine en een bezoek te brengen aan de Eiffeltoren. Vanuit Nederland vlieg je rechtstreeks naar vliegveld Parijs Charles de Gaulle Airport met KLM, Air France en Transavia.

De afstand tot het centrum bedraagt zo’n 25 kilometer. De gemakkelijkste manier om in het centrum te komen is met de trein. Met de auto kan ook, maar je dient dan wel rekening te houden met een langere reistijd. Rondom Parijs is het altijd erg druk op de weg.

Vliegen naar Marseille – Genieten in de Provence

Marseille is de oudste stad van Frankrijk en ligt middenin de Provence, dichtbij de kust van de Middellandse Zee. Als je wilt genieten van het echte Bourgondische Frankrijk, dan zit je in Marseille en omgeving op een uitstekende locatie. Je vliegt naar Marseille met onder andere KLM en Ryanair.

Marseille Airport ligt op ongeveer 27 kilometer afstand van het centrum. Snel de stad bereiken kan met de trein of met de bus. Met de auto bereik je Marseille ongeveer in een half uur vanaf het vliegveld.

Vliegen naar Nice – Dichtbij de Middellandse Zee

vliegveld-niceNice ligt in het zuidwesten van Frankrijk, direct aan de Middellandse Zee. Het is een populaire attractie onder toeristen. Ook leuk trouwens als je een bezoek wilt brengen aan Monaco. Zelfs voor de Italiaanse bloemenrivièra is Nice vaak de beste keus. Vanuit Nederland vlieg je rechtstreeks naar Nice met airlines zoals KLM, EasyJet, Transavia en Air France.

Het prettige aan Nice Airport is dat het vliegveld op slechts 7 kilometer afstand van het centrum van de stad ligt. Met de auto ben je binnen een kwartiertje in de stad. Ga je liever met de bus? Dan is de bus ook een interessante optie. In deze regio vind je ook enkele all inclusive Frankrijk vakanties.

Lille – Het Vlaamse Frankrijk

Ontwijk je liever het drukke zuiden tijdens een trip naar Frankrijk? Dan is de Franse stad Lille ongetwijfeld een aanrader. De stad ligt in Noord-Frankrijk, dichtbij de grens met België. Het is eigenlijk de meest Vlaamse stad van Frankrijk. Er zijn geen rechtstreekse vluchten naar Lille, dus je moet ergens overstappen of vliegen vanuit bijvoorbeeld België.

De afstand tussen Lille Airport en het centrum is slechts 11 kilometer. Met de auto ben je er binnen 20 minuten. De bus pakken is uiteraard ook een optie.

Voordelige vliegtickets

Als je een vlucht boekt naar Frankrijk, dan wil je natuurlijk niet teveel betalen voor je vliegticket. Juist daarom is het belangrijk de vliegtickets van de diverse airlines met elkaar te vergelijken. Dit kan veelal via een onafhankelijke vergelijkingswebsites. Bovendien is het zo dat hoe eerder je een vliegticket boekt, hoe goedkoper je uit bent. Juist dat maakt een trip naar Frankrijk aantrekkelijk en zeer de moeite waard!

Daarnaast moet je de luchthaven van vertrek ook nog bereiken natuurlijk. Ook het aanbod van parkeerplaatsen rondom vliegvelden kan je tegenwoordig eenvoudig online vergelijken. Ben je op zoek naar parkeren Schiphol? Op de website van online boekingsplatform Vliegen en Parkeren hoef je enkel Schiphol en je reisdata te selecteren. Vervolgens kan je beschikbare aanbod vergelijken en direct een parkeerplaats reserveren.

Tip: Goedkoop vervoer naar de luchthaven. Kijk eens op Schipholtaxi.Pro voor een voordelige Schipholtaxi. Een beter begin van je vakantie naar Frankrijk kan je niet wensen.