Marseille

Marseille is de tweede grote stad van Frankrijk en zeer geschikt voor een onvergetelijke stedentrip. Marseille ligt in het zuidoosten van Frankrijk, dichtbij de Middellandse Zee. Heb je plannen om een korte vakantie te boeken naar Marseille? Dan kan onderstaande informatie zeker goed van pas komen. Goed voorbereid op vakantie gaan naar Marseille helpt je om nog meer te genieten van je reis naar dit prachtige stukje Frankrijk.

Shoppen in Marseille

Met winkelen in Marseille ben je al snel een aantal uren zoet. La Canebière is erg populair onder mensen die graag shoppen in Marseille. Het belangrijkste winkelcentrum in Marseille is ongetwijfeld Centre Bourse. Het prettige aan dit winkelcentrum is dat het er volledig autovrij is. Je vindt hier zaken van diverse topmerken, maar ook zeker een veelvoud aan kleine boetiekjes.

De mooiste bezienswaardigheden

De oude nostalgische haven van Marseille is gesticht in de zesde eeuw naar Christus. Dit gebeurde destijds door de Grieken. Je kunt er bovendien gezellig eten of heel bourgondisch een wijntje drinken. De beschermster van de stad is Notre Dame de la Garde. De klokkentoren is zo’n zestig meter hoog en vanaf de toren heb je een prachtig uitzicht over de omgeving.

Natuurlijk mogen ook de diversiteit aan stranden in Marseille niet worden vergeten. De Prado-stranden zijn ongetwijfeld de bekendste stranden van Marseille.

Hoe kom je in Marseille?

Marseille is vanuit Nederland goed te bereiken. Zo vlieg je bijvoorbeeld naar deze Franse stad vanaf Schiphol Airport in Amsterdam en Eindhoven Airport in het Brabantse Eindhoven. De vlucht duurt ongeveer 2 uur. Vanaf het vliegveld kun je met een huurauto in het centrum komen. De trein of de bus pakken is ook een optie.

Overnachten

Er zijn diverse manieren om voordelig te overnachten in Marseille. Een hotel boeken is uiteraard altijd mogelijk. Dichtbij het centrum zijn een aantal hotels die je tegen een scherpe prijs kunt reserveren. Wil je Marseille liever op een andere manier ervaren? Boek dan een bed & breakfast of kies voor een youth hostel. Er zijn volop mogelijkheden om er een geslaagde trip van te maken!